مقدمه
شرکت ROKIT یکی از از برترین تولیدکننده های پرینتر های سه بعدی در آسیاست که فعالیت خود را در اوایل سال 2012 میلادی شروع کرده و تا به امروز در حال تحقیق و توسعه ی سیستم های خود می باشد . در ابتدا این شرکت در اواخر سال 2012 از اولین چاپگر خود به نام 3Dison رونمایی و سپس بعد از چند ماه ، ورژن آپدیت شده ی آن را با نام 3Dison Plus وارد بازار فروش کرد . نسل 3Dison های ROKIT ادامه یافت تا به پرینتر هایی مثل Multi ، Pro و H700 رسید. پرینتر هایی که در مدل Premium خود امکانات ویژه ای داشتند و ذهن بسیاری از کاربران و علاقه مندان را به سمت و سوی خود سوق دادند.
شاید یکی از دلایلی که ما را به معرفی این پرینتر یعنی 3Dison Pro وا میدارد، امکانات متفاوت، سادگی و در عین حال کارایی بالای این دستگاه است. بنابراین در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی ها و مشخصات آن بپردازیم و با نگاهی نزدیک تر، تمام زوایای آن را برانداز کنیم.

باز کردن بسته بندی دستگاه
بد نیست در ابتدا اشاره ای داشته باشیم به محتوی جعبه ی دستگاه که کاربر پس از باز کردن بسته بندی محصول با آن مواجه خواهد شد. پرینتر سه بعدی 3Dison Pro، نوار PET برای چسباندن بر روی صفحه ی شیشه ای سطح چاپ، آچار آلن شش گوش، روغن،آچار تخت، یک عدد SD کارت چهار گیگابایتی، 2 قرقره فیلامنت 700 گرمی، منبع تغذیه و سیم، کابل USB ، یک عدد انبرک برای تعویض نازل، یک عدد نازل اضافه،اکسترودر یونیورسال(اکسترودر چاپ فلزات) و دفترچه ی راهنمای کالا محتوی جعبه ی این محصول می باشند. (در مدل Premium از این محصول کیت حکاکی لیزر،دوربین وای فای و باتری داخلی گنجانده شده است)
ظاهر دستگاه
بدنه ای در ابعاد 570*402*511 میلیمتر و وزن 27.5 کیلوگرم، که پرینتری در اندازه ی متوسط با وزنی تقریبا زیاد را تشکیل داده است. فریم صاف فلزی در رنگ نوک مدادی با لوگوی برند 3Dison در بالای دربی از جنس پلی کربنات ظاهری زیبا و در عین حال قوی و صنعتی را در نگاه اولیه ی ناظر تداعی می کند. در پشت دستگاه یک درگاه ورودی جریان برق وجود داشته که منبع تغذیه ی 24V/21A به آن متصل می شود. یک ورودی USB و دکمه ی خاموش و روشن (صفر و یک) برای قطع و وصل جریان برق پرینتر، بخش های دیگر پشت دستگاه را تشکیل می دهند . در سمت راست و بالای بدنه ی 3Dison Pro محلی برای اتصال کارت حافظه ی SD تعبیه شده که کاربر پس از آماده سازی فایل چاپی، آن را در یک کارت حافظه ی SD ریخته و SD را به این درگاه وارد کرده تا دستور پرینت شی مورد نظر را به چاپگر بدهد . شاید یکی از خلاقیت هایی که تا به حال ROKIT در طراحی و ساخت پرینتر هایش به کار گرفته، محل قرار گیری مواد مصرفی یا همان فیلامنت هاست. راکیت بر روی بدنه ی دستگاه (سطح بالایی پرینتر ) محلی بیضی مانند طراحی کرده که بر روی آن صفحه ای کاسه ای برای جاگذاری دو عدد فیلامنت قرار می گیرد. شایان ذکر است که دو روزنه بر روی این کاسه محل رد شدن رشته های فیلامنت و هدایت آنها به سوی اکسترودر است.

در زیر محفظه ی فیلامنت ها یک عدد صفحه ی نمایشگر LCD با پنج دکمه ی هدایتگر (چهار جهت نشانگر و یک دکمه ی تایید ) قرار گرفته است که وظیفه ی رابط کاربری دستگاه را بر عهده دارد. کاربر با این رابط کاربری می تواند از آپشن های مختلف بسیاری همانند تنظیمات مربوط به Leveling، بارگذاری فیلامنت، دستور چاپ و … بهره مند گردد .
داخل این مکعب جادویی
درب آن را باز می کنیم، یک صفحه ی چاپ با قابلیت گرم شدن سرتاسری و یک صفحه ی شیشه ای بر روی آن در پایین و یک اکسترودر با دو نازل و فن های خنک کننده در بالا مشاهده می شود . چند موتور برای حرکت دادن محور ها در راستای XYZ و مادربورد دستگاه در کمی بالاتر از اکسترودر، دیگر مواردی هستند که در اتاقک چاپ به چشم می خورند. ضمنا در مدل Premium از این پرینتر، یک دوربین متصل به سیستم Wi-Fi در منتهی الیه سمت چپ دیواره ی داخلی قرار گرفته که کاربر را به صورت آنلاین از روند پیشروی فرآیند چاپ با خبر می کند.
در قسمت پایین صفحه ی چاپ، چهار عدد پیچ به همراه فنر مشاهده می کنید که در حال فرا خواندن شما برای انجام عملیات Leveling هستند ! علاوه بر این، پنلی به ضخامت تقریبا یک سانتی متر در زیر این فنر ها قرار گرفته که دمای محیط چاپگر شما را به وسیله ی صفحه ی نمایشگر کوچک خود به اطلاعتان خواهد رساند.
مشخصات فنی پرینتر
3Dison Pro در مکانیزم کاری خود از یکی از معروف ترین روش های ساخت سه بعدی به نام FFF مخفف Fused Filament Fabrication بهره می برد و می تواند با مذاب کردن مواد مصرفی رشته ای (فیلامنت ها) ، آن ها را توسط اکسترودر لایه ریزی کرده و بر طبق طرح تحویل گرفته به ساخت قطعات بپردازد.
